I mine oppskrifter varierer ofte målenhetene, så da kan det være greit å ha en tabell som viser oversikt. Enkelte ingredienser er enklere å måle opp med kopp og skje, mens andre igjen krever veiing.

Veldig mange oppsrkifter du finner på nett opererer med målenheter som Cup, OZ og TBSP/TSP, og da kan det være greit å vite at en kopp ikke er en hvilken som helst kopp, og at en spiseskje sjeldent er samme mål som den du har i bestikkskuffen.

Her er en enkel oversikt over Cup, OZ (flytende), TBSP (spiseskje), TSP (teskje) og milliliter. Milliliter til desiliter er enkelt, du bare legger til et komma. Altså blir 237 ml til 2,37 dl.

Jeg anbefaler å investere både i en billig kjøkkenvekt og billige måleskjeer. Clas Ohlson har supre kjøkkenvekter som viser vekt både i gram, dl, og oz, så da trenger du mao ikke å slå opp hver gang du skal veie noe. De har også veldig praktiske måleskjeer som også viser målene i ml.

Cup =OZ =Spiseskje =Teskje =ML
1 C8 oz16 ss48 ts237 ml
3/4 C6 oz12 ss36 ts177 ml
2/3 C5 oz11 ss32 ts158 ml
1/2 C4 oz8 ss24 ts118 ml
1/3 C3 oz5 ss16 ts79 ml
1/4 C2 oz4 ss12 ts59 ml
1/8 C1 oz2 ss6 ts30 ml