I mine oppskrifter varierer ofte målenhetene, så da kan det være greit å ha en tabell som viser oversikt. Enkelte ingredienser er enklere å måle opp med kopp og skje, mens andre igjen krever veiing.
Veldig mange oppsrkifter du finner på nett opererer med målenheter som Cup, OZ og TBSP/TSP, og da kan det være greit å vite at en kopp ikke er en hvilken som helst kopp, og at en spiseskje sjeldent er samme mål som den du har i bestikkskuffen.
Her er en enkel oversikt over Cup, OZ (flytende), TBSP (spiseskje), TSP (teskje) og milliliter. Milliliter til desiliter er enkelt, du bare legger til et komma. Altså blir 237 ml til 2,37 dl.
Jeg anbefaler å investere både i en billig kjøkkenvekt og billige måleskjeer. Clas Ohlson har supre kjøkkenvekter som viser vekt både i gram, dl, og oz, så da trenger du mao ikke å slå opp hver gang du skal veie noe. De har også veldig praktiske måleskjeer som også viser målene i ml.
Cup = | OZ = | Spiseskje = | Teskje = | ML |
1 C | 8 oz | 16 ss | 48 ts | 237 ml |
3/4 C | 6 oz | 12 ss | 36 ts | 177 ml |
2/3 C | 5 oz | 11 ss | 32 ts | 158 ml |
1/2 C | 4 oz | 8 ss | 24 ts | 118 ml |
1/3 C | 3 oz | 5 ss | 16 ts | 79 ml |
1/4 C | 2 oz | 4 ss | 12 ts | 59 ml |
1/8 C | 1 oz | 2 ss | 6 ts | 30 ml |